pfpsc

Demistan

Tobin: "Az Öreg Tarhig mindig ellenezte a gnómokkal való barátkozásaimat, mondván, hogy “Azok csak bürokraták”. Lehet, hogy azok, de mégis jobban bírtam őket, mint a Demisztáni hivatalnokokat. Hosszú és unalmas nyomozás alatt (többiek majd részletezik ha akarják) sikerült addig eljutnunk, hogy be kell jutnunk az archívumba, mert minden információ ott van. Ehhez kellett a támogatás, ezért kiválasztottuk az egyetlen normális pártot (a Szavazz Ököllelt), hogy támogassanak. Mindössze annyit kértek tőlünk, hogy verekedjünk meg velük. Andy és én vállaltuk ezt a szerepet. De mivel nem akartam, hogy elboruljon az agyam, ezért kértem Klodótól valami nyugtató főzetet. Sajnos nem főzött elég erőset, szinte minden harcban elborult az agyam (kivéve Andy ellen, úgy látszik egy lélektestvér ellen harcolni megvéd ettől). Bejutva az archivumba kiderült, hogy Goyko még él és virul, és fel kívánja venni a 600 éve elejtett szálakat (amik a bezárt kapuval kapcsolatosak). Döntés elé állított minket: a kék kapszula (nem kívánunk a félisteni játszmába beszálni) vagy a piros (megtudjuk az igazat az eredeti küldetésről, és részt veszünk a szálak elvarrásába). Ki mit választ?"

Nyomozás: több szálon futott a nyomozás. Az egyik szálon próbáltunk írásos emlékeket fellelni. Itt a könyvtár teljesen használhatatlan volt, a hivatalnokoktól csak annyit tudtunk meg, hogy az archivumban van minden lényeges dokumentum. Mivel a képviselőkről (gyanús volt, hogy emberünk akár képviselő is lehetett), és a választókról (ez szinte bizonyos volt) van jegyzék az archivumban, az archivumba bejutási terv kecsegtetett sikerrel. Megpróbáltuk a hivatali úton, de az nem működött (nem tudtunk pontos időpontot, így túl sok volt az adat – később kiderült, hogy Goyko álnéven volt képviselő). Szerencsésen összeismerkedtünk (Andy és Tyeri) azonban a Szavazz ököllel! párt tagjaival, és hamar össze is barátkoztunk velük. Cserébe, hogy az “előválasztásokon” részt veszünk, megígérték, hogy elintézik a bejutásunkat az archivumba.
Közben megtudtuk azt is, hogy mikor még a templomosok itt jártak, akkor a kránium patkányok után érdeklődtek. Ezek a lények azért különlegesek, mert magukban kb. normális patkányok, viszont ha együtt vannak, akkor elméjük összekapcsolódik, és emberi (sőt, akár emberfeletti) intelligenciájuk is lehet. Mivel e fajta emlékezete nagyon sok időre visszanyúlik (közösségi memóriájuk is van), jött az ötlet, hogy hátha emlékeznek Goyko-ra is. Fel is kerestük őket, de mint kiderült, Bitópián kicsit máshogy működnek a kráium patkányok. Vannak közöttük okosabb példányok, és ezek hiánya jelentősen visszabutítja a közösséget. Az okos patkányok viszont fogságba estek. A közösség pedig nélkülük nem emlékezett a múltra. Az egyik patkányt csellel szereztük meg egy “Mester” nevű félnótástól, aki csapdákkal vette körül magát a csatornába (bele is estünk majd mindbe, természetesen Arothar belenyúlt egy méregbe), és onnan próbált valamiféle ellenállást vezetni. Chodak varázsolt egy aranyszőrű Bitópiai patrkányt cserébe (ami persze fél percen belül eltűnt). A másikat a város egyetlen koldusától szereztük meg cserébe egy nyalókáért (mire nem jó egy nyalóka :) ). Nem volt könnyű találni megfelelő ellenértéket, mert annyit támogatták a koldust, hogy mindene megvolt :) Visszavíve a két patkányt a közösség összeállt, szép lassan vissza is emlékeztek mindenre: a templomosok valóban jártak náluk, és egy artifact-ot kerestek (… kürtje), emlékeztek Goykóra is, hogy a Dupla Jóság párt székházában járt sokat. Ebből azt a következtetést vontuk le, hogy a párthoz köze lehet, de a pártközpontban nem lettünk okosabbat (Goyko neve semmit nem mondott). De ami érdekesebb, az egyik rózsadombi villában érezték Goykó szagát a patkányok! Azt gondoltuk, hogy egy leszármazottja él ott, de amikor odalátogattunk, csak a házörző kutyája nyitott ajtót (persze tudott beszélni). A gazda nem volt otthon, így csak egy üzenetet hagytunk, és mentünk az archivumban. Itt legnagyobb meglepetésünkre azt találtuk, hogy akinek a villáját felkerestük, az a Dupla Jóság párt alapító tagja volt kb. 600 éve, és még mindig képviselője! Ebből összerakódott a kép: Goyko áléven bár, de még mindig él! Ez az elmélet azonnal meg is erősödött, mert megjelent Goyko maga!
Elmondta, hogy a kapu bezárásával kapcsolatos az, hogy a csapat szétvált és elbújt, és az akkori szálak még azóta is elvarratlanok. Most derült ki számára, hogy eddig halottnak hitt társuk (Bastien, akinek temetésén 150 éve utoljára találkoztak) szintén él és virul, és egyébként Eleine apja. Ennek a sokkoló információnak a hatására Goykó össze akarja hozni a régi csapatot, hogy végre lezárják az ügyet, és mivel mi félig-meddig belekeveredtünk az ügybe, felajánlotta, hogy ha akarunk, mi is részesei lehetünk. Addig, amíg nem köteleztük el magunkat, viszont nem mondhat semmit…

Bonusz kérdés: Még elvileg ott vagyunk az archivumban, és minél mélyebbre megyünk, annál nagyobb az emlékezetvesztés esélye. A kérdés: akinek a “dangerously curious” szerepel a karakterlapján, az vajon szeretne-e belepillantani az archivum mélyébe? :)

Comments

A patkányok voltak a legjobb fejek a városban. Meg a koldus. :)

Demistan
groschan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.