pfpsc

Emlékkufárok

Kezdődik a nyomozás

Mielőtt elítélték Romariarient történt egy-két dolog még a csapat életében:

 • Fél hónap alatt 30 aranyat költöttünk az ételre, szállásra ilyesmire
 • A Három Testvér ajánlatott tett a további együttműködésre

Azt mondták, hogy segítenek mindenben, ahogy eddig is, de most már kérnének is valamit a szolgálataikért. Az ajánlatuk szerint vagy fix havidíjat fizetünk (20 arany/fő), vagy 10%-át a kincseknek. Az árban benne lenne:

 • segítség a Sigilben (főleg bürokrácia)
 • küldetések szerzése
 • support a küldetésekhez
 • kaja a fogadóban
 • segítség a HQ keresésben

Többen elgondolkoztunk, hogy ha sokat időzünk a városban, akkor célszerű lenne valamelyik frakcióhoz csatlakozni. Arothar és én (Andy) a Free League-hez ‘csatlakoznánk’, ha már muszáj. Chodak a Godsmen tagja próbál lenni. El is ment dolgozni a Foundry-ba. Tobin pedig jól megfontoltan belépett a Cipher-ek közé.

Még nem mondtunk választ, de a fix díjas tűnt vonzóbbnak.
A kivégzés után találkoztunk a lánnyal, aki információt ígért a kufárokról. Sajnos nem sok mindent tudtunk meg. Sem a keresés (megfigyelés) célját sem a valódi megbízót nem tudtuk meg. Megtudtuk viszont a strómant, akin felbérelte őket. Egy kereskedő a Lower Ward-ból. Próbáltunk minden további publikus információt összeszedni:

 • a Lady’s Ward-ban van jól védett palotája
 • raktár központja a Lower Ward-ban van (talán kapu is van a telepen)
 • van egy női segédje (ő is a palotában lakik. jobban utána kellene nézni)
 • van egy állandó kereskedője, aki teríti az áruját (nem igazán szeretik a népek ezt a kereskedőt)

Arra jutottunk, hogy a lakásánál nem sok esélyünk van. Több terv is kering még a fejünkben

 • raboljuk el és vallassuk ki, majd vegyük át helyette az infot
 • kövessük és miután átvette az info, raboljuk el és vallassuk ki
 • kopogjunk be hozzá és kérdezzük meg ki a megbízó
 • próbáljunk bejutni valahova (lakás vagy raktár) ahol talán lesz több információ

Arothar megfigyelte a házát. Ekkor született egy elrablós terv, miszerint a sedan chair-t kellene valahogy eltéríteni, és akkor ki tudnánk vallatni (ez a vallatás visszatérő téma volt).
Tobinnal megpróbáltunk a raktár területre bejutni, mint munkás. Sajnos ezek a Godsmenek sem kevésbé fafejűek, mint a Fated-ek. Természetesen nem sikerült sehova sem jutnunk.
Utolsó ötletként megpróbáltunk segítséget kérni a testvérektől. Hátha van valamilyen áru (ami kellene a fogadóba is) amiért minket küldenek. Így be tudnánk jutni legalább a telephelyre.

Ambush utca 3.

Tobin és Andy vásárolt 2 láda kókuszdiót és barackot Nipples-nek. Így bejutottunk a lower ward-os udvarházba. Sajnos nem vitt közelebb a megoldáshoz, de volt egy hint arra vonatkozóan, hogy egy fickó vett rizst, de nem akarta elvinni, amiből arra következtettünk, hogy védelmi pénzt fizet igazából.
A többiek megfigyelték Arkóna házát és végre látták őt is. Sajnos van legalább 2 testőre. Egy ogre és vmi csuklyás csávó.

Este az Ambush utcában megtámadták Arothart és Chodakot. Sok füst volt (Chodak és Klodó is csinált), earth genasi-k és rozsomákok (idézte őket valaki). Az ellenség nagy része megdöglött, kivéve aki idézte a szörnyeket. Ennek minden bizonnyal Arothar-hoz van köze, és a leendő küldetésünkhöz a szülővárosába.

Tobin a füstben zúzott egy nagyot az egyik genasival. Arothar a rozsomák ölő, Andy meg saját bevallása szerint a fő balek (még a fegyverét sem tudta előhúzni, mert nem látott egy ellenséget sem). A lootban 2 master thief kit is volt.

Tyeri szerzett magának vmi szuper hollót (ilyeneket mond, hogy: Kukorica! Zsigerzsugorodás!).

A Tehetetlen Balfaszok (TB)

Vissza a nyomozáshoz. Az új szuper tervünk az lett, hogy Andy és Tobin harmónium nyomozónak átcézva kihallgatja Herminát. Ehhez berendeztünk egy őrszobát is (kibéreltük egy goblin ingatlanostól), ahol Arothar is ott volt álcázva (ehhez igényelt egy master sminkset-et). Első próbálkozásunk csúfos kudarcba fulladt, mivel mindkettőnket elbájolt (spell vagy power?) a félelf cafka, és elment azzal a szöveggel, hogy később benéz. Itt a beszélgetés Andy és Klodó között ezután:
K: “Hol van a nő?”
A: “Nem ért rá, dolga volt, azt mondta majd bejön délután.”
K: “Igazáááááán? Ezt mondta ő? És te hagytad elmenni?”

Második próbálkozás már bejött (Andy abszolválta a mentőt, majd bejött az intimidate check). Az őrszobai kihallgatás alatt nagyjából semmit nem tudtunk meg, viszont ideges lett a nő, és miután visszaviharzott a palotában két thug-ot küldött az “őrszobára” (amit addigra kiürítettünk, a goblin-t meg elküldtük pár napra nyaralni, hogy rajta keresztül ne találjanak meg minket).

Úgyhogy ha nem történik semmi extra, akkor most ez a terv merült fel:

Plan A.)

Odaállunk a sedan chair ele, elzavarjuk a hórukkarcokat, Andy egy 20-as Intimidate dobással elijeszti az Ogret, esetleg megpróbálhatjuk megvesztegetni, a lényeg hogy valahogy harc nélkül elzavarni őket és utana szépen megkérni Arkonát hogy aggya át a dossziét.

Mivel ez nem túl esélyes, ezúton álljon itt egy plan B is:

Plan B.)

Elcsaljuk ambush utcába a sedan chairt, ahol a következőt tesszük: bevágunk egy vagy ket smoke bombot/fog cloudot az utcaba, ezzel a ranged ellenfeleket le is kapcsoltuk. Azert a biztonság kedvéért Sniper Tiyeri a tetőről fedez minket. Ezzel egyidőben SWAT team 1 Tobin/Arothar (a démonölő) lefoglalja az Ogret a ködben defenzív módban (ehhez Tobinnak megtanítjuk a defenzív módot), míg Andy/Klodo/Chodak SWAT team 2 odarohan a sedan chairhez, ahol semlegesítjük és rányomunk egy reduce persont Arkhónára, Andy bevágja a zsákba a figurát (vagy ha megdobta a mentőjét akkor a hátára) és expedition retreattel elszakadunk a csatától. Szükség esetén Tobin/Arothar is kaphat expedition retreatet és a megadott jel hatására ők is lelépnek vissza a HQ-ra.

Comments

Én is gondoltam rá, hogy megírom, de egyetlen névre sem emlékeztem :) De ahogy látom te is a jegyzeteid híján írtál :)

Emlékkufárok
groschan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.