pfpsc

Leszámolás Arkónával

Csatáról-csatára

Végül a B terv mellett döntöttünk.
A rajtaütéshez kinéztünk egy kis piacteret ami a Arkóna palotája és az Emlékkufárok kocsmája között volt. A terv szerint bombákkal megállítjuk a chairt és elvesszük az információt bármi áron.
A rajtaütés többé kevésbé sikerült. A meglepetés erejével csaptunk le. Mindössze két őr az ogre és Arkóna volt a környéken. Az őrökkel viszonylag könnyen elbántunk. Az ogre már elég nehéznek bizonyult, főleg mivel valamilyen démoni ogre volt. Vörösen izzottak a szemei és alíg lehetett megsebezni. A csata közben Bahor megpróbált elmenekülni. Kisebb üldözés után sikerült bekeríteni és csatára kényszeríteni. Nagy nehezen levertük őt is és az ogrét is.
Kiderült, hogy Arkóna nem sima ember, hanem egy Rakshasa.
A csata után megtaláltuk a Mimirt és magunkkal vittük. Úgy gondoltuk, hogy a testvérekhez inkább nem megyünk. Nem akartunk feleslegesen több bajt nekik, így inkább a lezárt Arany Kagylóban húztuk meg magunkat. (tényleg az a fogadó most kinek a tulajdona? nem lehetne az a hq-nk?)
Természetesen a Mimirrel nem tudtunk semmit kezdeni. Klodó megpróbálkozott a kufároknál. Itt találkozott egy elég félelmetes valakivel. Szerencsére neki ‘tetszett’ a tettünk így nem történt bajunk. Viszont a jelszót nem tudtuk meg, mivel a szerződésük Arkónával még tartalmazott más küldetéseket is. A kufárok természetesen tudják, hogy ki az igazi megbízó és nem árulták el nekünk.
Következő lépésként úgy gondultuk, hogy most kell rajtaütni Bahor villáján. Reméltük, hogy még zavarban vannak, nem nyomoznak utánunk és már nincs sok jelentős emberük.
A villa előtt őrséget találtunk. Klodó és én megpróbáltuk megvesztegetni őket 300 (!) arannyal, de nem sikerült. Klodó szétrobbantotta a bátrabbat a másik pedig beszaladt a villába.
Mi persze azonnal utána mentünk. Ekkor a kerti bokrok közül démoni rókák támadtak ránk. Eközben a többi őr próbált az ajtón és az ablakokon keresztül feltartani. Nagy nehezen átvágtuk magunkat a rókákon és őrökön, hogy végül bejussunk a kastélyba.
Itt démoni bérgyilkosok kisebb csapata, és néhány pap támadt ránk még a fő folyosón. Hatalmas csatában, súlyos veszteségek árán lenyomtuk az összeset. Még sok van a kastélyból (nem láttuk még a csajt), de reméljük az ellenség fő erején már átjottunk.
Azt persze nem teljesen tudom, hogy mit is akarunk itt, de gondolom ezeket:

  • jelszó kiderítése amivel hozzáférhetünk a Mimirhez
  • Bahor megbízójának kiderítése
    Végül alig voltak már a kastélyban és a lány megszökött. Viszont a kastély nagyon érdekes volt. Találtunk egy Amrenus szentélyt, amit Klodó megszentségtelenített. Az épület közepén egy hatalmas illuzió kert van. Olyan, mintha egy dzsungel közepén lennél egy réten. Van szökőkút, óriás elefánt szobor és még padok is. Jó kis hely meg kell hagyni. Még a tetőt is elvarázsolták, és látszólag süt a nap. A két elrabolt kölyköt végül megtaláltuk a palota kincses szobájában. Itt egy nagyon gonosz mágia majdnem végzett velünk.
    Ha élőlényt nem is, de hasznos tárgyakat és pénzt találtunk bőven. List itt. Jónéhány varázstárgyra, könyvre és egyéb értékes dologra szert tettünk. Alig bírtam elcipelni a sok cuccot. Még a testvéreknek isz szóltunk, hogy elhozhatják a maradékot :)

Comments

kopcos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.