pfpsc

Találkozás Veslidorral

...avagy mottó: mi mindenre jó a mimir...

Klodó vagyok. Szóval megérkeztünk Elysiumra, ahol a buta petionerek haszontalan tanácsaival küszködve (Tehetetlen Balfaszok TM) igyekeztük megtalálni az Alvó Kos nevü helyet, ahol Veslidor él. Szóval, Alvó Kos…egy egész sikra vetitve ez nem túl sok útmutatás, úgyhogy kóvályogtunk egy keveset, Tobin mindenkivel összeveszett, összeverette magát nyeszlett félorkokkal (akiket emiatt aztán tisztára megkedvelt) de végül eljutottunk az Alvó Koshoz, ami egy nagy szikla ami – meglepetés – alvó kost formáz.

Alvo Kos

Veslidor eleinte szarba sem vett minket, de aztán ahogy elmeséltük kiket nyomtunk le HELYETTÜK, a kezdő kalandozó minősitésből feljebb léptünk közepes kategóriába a szemében, ez amúgy fedheti is a valóságot. Egész sokmindent megtudtunk a hátteret illetően.

  • Veslidor ugye Gloryaval, Bastiennel és Goykóval közösen zárta be a Gehennára vezető kaput, mellyel lezárta a 17. Thezzalar Háborút.
  • Mint kiderült ez a kapu egy a néhány (sok?) Névtelen Világos spéci kapu közül, mely valamilyen módon kapcsolódik a régi, eltávozott istenek realmjeihez, és emiatt egyfajta megfoghatatlan energia áramlik át rajta, függetlenül attól, hogy honnan hova vezet a kapu.
  • A kaput oly módon zárták be, hogy ezt a megfoghatatlan energiát mégiscsak megfogták (háhá) és visszacsatornázták a kapuba, az igy létrejött Pelczer-hurok pedig túltöltötte a kaput.
  • Ez az energia a kapu bezárásától függetlenül megmaradt és megcsapolható, Veslidor emiatt egész jó bőrben van még hatszáz év után is (TANITS, MESTER!).
  • Mint kiderült a csapat nem véletlenül oszlott fel: a kapu bezárása után hamar kiderült, hogy mások is ácsingóznak a kapuk-megcsapolásának-tudására, és gyanús elemek a csapat nyomába eredtek. A csapat úgy döntött (?) hogy felosztják az emlékeiket, hogy ne legyen elég egyiküket elfogni a tudás megszerzéséhez. Ez jó döntés volt, mert úgy tűnik, hogy az egyik ilyen gyanús elem, a Yarburi Arkanisták a.k.a. Klónmesterek, végül a csapat nyomába eredt. Ők valószinüsithetően úgy akartak a csapat emlékeihez hozzájutni, hogy leklónozták a hőst, majd az eredetit eltették láb alól, a klónt meg alaposan kifaggatták ki tudja milyen módszerekkel.
  • Ez a folyamat Bastiannel kezdődött, akit Dragonás Rest szigetén Yugoloth orgyilkosok az Arcnélküliek szervezetből, a Klónmesterek megbizásából megmerényetek. (A lelkét végül visszaszerezték a Yugolothoktól és szabadon engedték, a Klónmesterek valószinü nem fizettek rendesen). Valószinüleg az volt a terv, hogy a temetésre odacsalják a csapat többi tagját, leklónozzák és megölik.
  • Veslidor és Glorya trükkösködött és nem teljes valójában jelent meg a temetésen, Goykó viszont igen, őt valószinü le is klónozták, mivel a hazafele úton megpróbálták megölni, csak nem sikerült. Ezután mintha elhalt volna ez a szál, nem folytatódott a megfigyelés és a merényletkiserletek, Veslidor azt hitte, a Klonmesterek feladták a célt, hogy megszerezzék a kapuk megcsapolásának módját Klonmestereknél meghalt/elbukott az a személy, aki ezekért felelős volt.
  • Veslidor feltörte a Mimirt és abból megtudta, hogy ez a titkos testvériség hosszú csend után újra elkezdett aktivizálódni, valakik mintha felélesztették volna az egykori nyomozást és ezért figyelték meg Goykot is. Szerencsére mintha még az elején járnának csak a nyomozásnak. Az mindenesetre szembetünő volt, hogy az emlékek felosztásának hála észrevehető, hogy “csak” Goyko és Bastian emlékeivel rendelkeznek, Gloryaéval és Veslidoréval nem.

Veslidor végül megbizott bennünket, hogy járjunk utána a dolognak (ő nem hagyhatja el Elysiumot) a Klónmesterek világán, de előtte még wellnesseltünk egyet Kuan-Ti birodalmában, aki hálás volt a kolostora felszabaditásáért.

Kuan-ti Palotaja

Comments

keszeg15

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.