pfpsc

Post Arkóna Period

Tervek:

 • Tobin és Arothar átkát/drainjét vissza akarjuk gyógyítani (itt kérdés az ár / szívesség, persze pályáztatjuk a templomokat )
 • Aranykagylót jó lenne kibérelni: itt kérdés a szobák száma (illetve a térkép, ha van) és az ár.
 • Utána kellene nézni, hogy mi a helyzet a Lower Wardban: ez gondolom nem email téma
 • Helmira: ez sem
 • Eladni a cuccokat: ami “patkó” vagy pénzt érő cucc
 • Beszelni a három testvérrel a következőkről:
  • odaadnánk nekik a pénzünket megőrzésre, ha érdekli őket (ha nem, akkor keresni egy bankot vagy hasonlót)
  • egy részéből támogatnánk az utcagyerekeket (romaprogram )
 • Felderíteni a Bahar Arkona ügy utórezgéseit, mekkora visszhangot ver
 • Klodó utánakérdez az a dzsungel milyen prime lehet
 • Klodó: eltoltene kis idot mindenfele not-specified helyek felkeresésévél alkimista skilljeim fejlesztesere
 • Valamint annak a Sethes demigodnak is utána kérdezhetnénk (akiről aszobor készült), hátha találunk valami kapcsolatot Arkona főnökeihez (Chodak vagy Andy mondjuk?)
 • Tobin: gyakorlással/kovácsolással tölti idejét, mert még hátra van a chain mail átszabása törpe méretre (egyben a craft (armor) skill megtanulása alapszinten), a chain flail legyártása (ez félig kész van), a darting viper és master craftsman feat-ek elsajátítása
 • Tiyeri mérgezéséről se feledkezzünk meg!

Briefing

A csata utáni pár nap történéseit összefoglaltam az alábbiakban.

A fontosabb témákkal pedig szeretnék majd külön levelekben foglalkozni (hogy ha kialakul belőlük valami beszélgetés, akkor is lehessen követni). Ezek már egy nagyobb időtartamot fednének le, pl. az elkövetkező hónapot.

Történések

A csata után az Arnykagylóba mentek, ahol pár napra meghúzzátok magatokat. Útközben azért bejelentkeztek a 3Testvérnél és szóltok az ottmaradt ingóságokról nekik.
Ezt nagy örömmel hallják és egyből elkezdik megszervezni az „azonnali költöztetést”.

Másnap összeültök velük egy gyors tanácskozásra a helyzetet illetően, és a következőkre juttok:
- a 3Testvér borzasztóan elégedett az együttműködéssel (nyilván főképp azzal, hogy hagytatok nekik lootot). Szerintük kezditek érezni, miről is szól a Testvériség

- jó lenne szemmel tartani, hogy mi történik arrafelé, a Palota illetve a kapu környékén (illetve nagyobb léptékben a Lower Ward-ban). Ehhez egyrészt elkezdenek figyelni a Suttogó Hálózatra, másrészt megkérik az épp munka nélkül lévő Magenta Sólymokat, hogy segítsenek (…az egyik vizipipát pedig megkapják ajándékba, Zacopanis úgyis beleszeretett amikor először meglátta)

- a loot elpasszolását rájuk lehet bízni. Pontosabban megismerkedtek Shaun Siworskival, egy testvériségbeli kereskedővel, aki főként Sigil és az Eternal Marketplace között kereskedik mindenfélével, és pont ezért ideális partner egy ilyen üzlethez. Ráadásul mindent hajlandó átvenni középáron, és ha van valami kívánságotok, akkor utána is tud nézni az EMP-n, és a következő körben hozza. (a „költöztetésben” is az ő emberei segédkeztek a 3Testvérnek)

- az Aranykagyló bérlését intézik nektek, ez benne van a keretszerződésben.
- a pénzetek befektetésében is szívesen segítenek természetesen

- Eleine vállalja a könyvtárazásokat (pl. utánakutatni a prime-nak, Amrenusnak).
Amúgy Amrenus neve nem cseng ismeretlenül a testvéreknek. Annyira nem, hogy még a Obsidian Portalon is megjelenik egy helyen

Utórezgések

Narciss 13.

A “költöztetés” sikeres volt, a Magenta Sólymok csapata pedig elmegy szemmel tartani a fontos helyszíneket.

A nap folyamán a szokásos kinézetű őrökből és más kísérőkből álló csapat érkezik a Palotához a kaput rejtő udvarházból. Felmérik a pusztítást és az áldozatokat (valószínűleg), majd páran távoznak vissza az udvarházba, míg az őrség ottmarad.

Még aznap este erősítés is érkezik a palotához. A leírások alapján papként és orgyilkosként azonosítjátok be őket.

Az udvarház környékén ezen kívül semmi különös mozgolódás, csak a napi üzletmenet.

Narciss 14.

Semmi különös nem történik egész nap.

Narciss 15.

A Suttogó Hálózaton (a leginkább a Free League-hez köthető sigili pletyka-hálózat)hallani pár hírt arról, miszerint aznap elég jó áron lehetett eladni (vagy a közeljövőre szállítást vállalni) rizst és egyéb alapvető élelmiszereket. A felvásárlók személye nem tisztázott, szokás szerint sok pletyka, találgatás is napvilágot lát.

Narciss 16.

Hírek érkeznek egy előző esti összetűzésről a Lower Wardban. Azonosítatlan bűnözők szétvernek egy fogadót és a tulajdonosait is.

Narciss 17.

Újab összetűzés a Lower Wardban. Valami bandák közti leszámolásról szólnak a pletykák. Halálos áldozatok is voltak, de állítólag nem kár értük.
Felbukkan pár pletyka a fejadagok csökkenéséről is a közétkezdékben.

Mindeközben a Market Wardban ma is egész jó üzletet lehetett csinálni rizzsel, kenyérrel, gyümölcsökkel.

Narciss 18.

Állítólag az elmúlt napokban adódtak élelmezési problémák, akadozások a Foundry környékén. Volt pár kifőzde, ami állítólag ki sem nyitott.
De azóta már sikerült úrrá lenni a gondokon. Sőt, egyesek szerint jobb is lett a kaja.

Helmira

Az incidenst koveto heten Helmira egyelore nem bukkan fel – se hir, se pletyka rola.

Igen, de ugy terveztuk hogy aktivan megprobaljuk elocsalogatni egy lehetseges megegyezes csabitasaval. Ehhez igenybe vennek a testveriseg kapcsolatait, akik elhintik az infokat a megfelelo helyeken. Ezt el lehet mailben inditani – tehat nem csak varnank hogy mi lesz, hanem ilyen offline modon is probaljuk a dolgot megkatalizalni

El lettek hintve az infok, de az elso heten egyelore nem erkezett meg semmi reakcio ra.

Nyomozás

Napjaitok állandó programjává válik, hogy esténként összeültök a 3Testvérnél, ahol megosztjátok egymással a friss híreket és a kutatások eredményeit.
Eleine rengeteg időt tölt könyvtárakban, Chodak is besegít neki amikor ráér. Közben számolatlanul castolják a comprehend languages-eket.
Napról napra érkeznek a kirakós újabb darabjai, amik aztán másik darabokhoz vezetnek el és lassanként kezd összeállni valami kép.

Az egyik kulcsot az elinduláshoz az Arkónák könyvtára jelenti. A könyvek jelentős része íródott ugyanis három bizonyos nyelven, illetve írásjelekkel.
Ezek: infernal, ó-rilamyr és vurdan.
Az ó-rilamyr egy Isleria nevű prime-hoz kötődik (ami meglepő módon féleg szigetekből áll), arrafelé ez a tudomány és a mágia nyelve.
A vurdan nyelvet és írást pedig a Névtelen Világon használják, mégpedig főként a Rabszolgaöböl, a Samark Sivatag, a Fekete Tenger és a Dathic Dzsungel által határolt területen.

A másik fontos nyom egy levél, ami már az elején kitűnt a többi
magatokkal hozott irat közül: valószínűleg bőrre írták (nem mertek
belegondolni, hogy milyen bőr lehet) és a tinta is gyanúsan vérszerűnek
tűnik. A rajta lévő szöveget valami furcsa hieroglifa-írással írták, ami
sokáig ellenáll a megfejtési kísérleteiteknek, de aztán pár nap kutatás után
rátaláltok a megoldásra: az írásjelek ankhwugati hieroglifák (néhol más
formában, illetve vannak új szimbólumok is), a nyelv pedig leginkább infernal
(keveredve vurdannal és egyiptomival).
A levél tartalma:

Meghívó
Bahor Arkóna, Sigil birodalmi kormányzója részére
a Yasup Birodalmi Tanács CXLVIII. gyűlésére
legszigorúbb őszentségtelensége
Zoura Sureeshna nin’Yasup
Amrenus Könyörtelen Szivű Matrónája, Ördögujj Helytartó-Nagyasszonya,
Tigrisek Nagyanyja, Jómódúak Közbenjárója
Ördögujj, Stygia, Baator, datum

Aztán az egyik következő napon este Eleine egy megviselt könyvvel érkezik a fogadóba. A kötet címe Távoli vidékek, a pedig szerzője Arjen Echelbach, a Névtelen Világ egy neves földrajztudósa. Eleine izgatottan lapozgat, mire megtalálja a kérdéses részt, amit aztán fel is olvas nektek.

A Dathic Dszungeltől és a Rabszolgaöböltől délre terül el Yuss földje. Az ország a Samarkan Birodalom csatlósa, de viszonylagos függetlenséget élvez és erős saját hadsereggel rendelkezik. Az itt élők Amre Renust, egy sokarcú szörnyistent imádják, az uralkodó kharan (papherceg), aki a Szürkület Tigrisének nevezi magát, ennek az istennek a főpapja is egyben. Az ország több bányával is bír, a civilizáltabb részeken jellemző a mezőgazdaság, de az ország jelentős szerepet játszik a környék rabszolgakereskedelmében is.

A forrás már 50 éves is megvan, Eleine nem talált itt Sigilben frissebb példányt, de biztos benne, hogy az Aszpik városokban vagy a szülőföldjén (ahova Echelback is valósi) sokkal több információ is hozzáférhető a témáról, most hogy már tudja, hogy mit keressen.

Tobin összefoglalója

Én egy egyszerű törpe vagyok, nekem csak annyi jött le, hogy van egy nagy kozmikus ördögi összeesküvés, amibe belecsöppentünk. Ha jól értem Bahar csatlósai jöttek errő’ a Yussföldről. Az nem világos Arkóna is onnan jött-e vagy sem (de gondolom igen). A főellenség ezek szerint Amrenus és követői, ők eredtek Goykóék nyomába, nyilván valami nagy gonoszságot terveznek a kapukkal. Mondjuk az nem világos, hogy milyen információkat tudunk a Névtelen világon szerezni (az általános Amrenus-lore skilleken kívül). Mindenesetre ahogy elnézem Andy-nek lesz dolga a következő időkben.

Comments

groschan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.